Fiber Routers & Switches
Category : Producten

Wat is een glasvezel-router?
Een glasvezelrouter is een router die specifiek is uitgerust om glasvezelinternet te ondersteunen. Glasvezel of fiber, biedt een supersnelle internetverbinding en doet dit door pulsen van infrarood licht door een glasvezelkabel te sturen. Een glasvezelrouter kan alle glasvezelsnelheid doorgeven aan uw netwerk, terwijl een niet-glasvezelrouter daar niet op is toegerust. Als je thuis glasvezel internet hebt geïnstalleerd, heb je een goede draadloze router nodig om dit te ondersteunen.

Glasvezel internet & ONT(Optical Network Terminal)
Wanneer u een glasvezel-internetabonnement aanschaft, installeert uw internetprovider doorgaans zijn eigen modem en router die u bij hen huurt. De glasvezelmodem van uw internetprovider wordt vaak een optische netwerkterminal (ONT) genoemd, wat betekent dat het het optische signaal dat van uw internetprovider wordt ontvangen, omzet en een Ethernet-poort biedt om op uw glasvezelrouter aan te sluiten.

De ONT werkt als een modem, maar is specifiek voor glasvezel. De manier waarop het verbinding maakt en werkt met de glasvezelrouter klinkt misschien als een kabelmodemrouter of gateway, maar het is anders.

ONT versus kabelmodemrouter
Een kabelmodemrouter (ook wel een gateway genoemd) is op een aantal manieren anders dan ONT. Ten eerste is een kabelmodemrouter een enkel apparaat. Een ONT- en glasvezelrouterverbinding bestaat uit twee afzonderlijke apparaten.

Ten tweede werkt een kabelmodem-router met coaxiale bekabeling die al in uw huis aanwezig is, dus geen extra kabelinstallatie. Een ONT moet verbinding maken met een glasvezelrouter en vereist ook dat u glasvezelkabels in uw huis hebt geïnstalleerd.

Waarom zou je voor een glasvezelrouter kiezen?
De beste reden om voor een glasvezelrouter te kiezen, is als u al glasvezel in uw huis heeft geïnstalleerd. Dat is de enige reden waarom u voor een glasvezelrouter zou kiezen. En je zou een vezelspecifieke modem (ONT) nodig hebben om erbij te horen. Hoewel glasvezelinternet supersnel internet is, is de algehele installatie prijzig en niet voor iedereen.

U kunt echter nog steeds snel en betrouwbaar internet krijgen met een modem en router zonder glasvezel. Het type apparaat dat u kiest, hangt af van uw internetconfiguratie, uw situatie en uw voorkeuren. Er is geen goed of fout antwoord op, er is gewoon altijd een betere oplossing voor de situatie waarin u zich bevindt.