WIFI access-points

Zowel Bedrijven als particulieren ervaren een goed wifi-netwerk als onmisbaar. Voor klein/thuis-gebruik is een wifinetwerk snel opgezet: router kopen, set-up doorlopen, goed wachtwoord kiezen en klaar!

Toch zijn er situaties waar er toch specialistische kennis komt kijken als het om wifi-toegang gaat.

Stel u heeft al bedrijf een bedrijfsnetwerk en uiteraard internet toegang.
Misschien wilt u het volgende:

  • Uw medewerkers mogen met hun eigen devices wel toegang tot internet, maar afhankelijk van functie /afdeling wel of niet op het bedrijfsnetwerk.
  • Uw bezoekers moeten toegang tot internet hebben, maar geen toegang tot uw netwerk
  • U heeft een groot pand en u wilt overal goed bereik, zonder dat deze verschillen wifipunten elkaars signaal beinvloeden of verstoren.
  • enz.

U zou in bovenstaand scenario meerdere wifirouters/accesspoints gaan installeren en dan begint de puzzel hoe hou ik ze gescheiden?

Wij kunnen in dergelijke gevallen de oplossing bieden met wifi-accespoints die meerdere verbindingen en netwerken bedienen en deze volledig instellen naar wens. daarbij kunnen wij ook bandbreedte en toegang managen waardoor voorkomen wordt dat mensen ongewenst grote pakketten/films gaan downloaden op uw netwerk(bv geen downloads van films toestaan).

U ziet al dat er veel verschillende scenario's zijn, waarbij wij ook rekening houden met schaalbaarheid en eventuele toekomstige situaties.

Doordat wij niet merkgebonden zijn kunnen wij u neutraal en objectief adviseren en zo kunnen wij de juiste oplossing voor u vinden. Ook kunnen wij het beheer en onderhoud voor u voorzien.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Print article