Opslag & NAS

Een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar opslagapparaten die verbinding maken met een netwerk en bestandstoegangsservices bieden aan computersystemen. Deze apparaten bestaan ​​doorgaans uit een engine die de bestandsservices implementeert, en een of meer apparaten waarop gegevens worden opgeslagen.

NAS-systemen zijn populair bij grote ondernemingen en kleine bedrijven in veel industrieën als effectieve, schaalbare en goedkope opslagoplossingen. Ze kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van e-mailsystemen, boekhoudkundige databases, salarisadministratie, video-opname en -bewerking, gegevensregistratie, bedrijfsanalyses en meer; een breed scala aan andere bedrijfstoepassingen wordt ondersteund door NAS-systemen.

Gezien de flexibiliteit en populariteit van NAS-systemen bieden de meeste cloudproviders NAS-services aan; dat maakt het mogelijk om NAS-opslagsystemen en cloudservices in een bedrijf te combineren, waardoor de kosten, beheerinspanningen en prestaties kunnen worden geoptimaliseerd en het bedrijf volledige controle krijgt over locatie en beveiliging.

Enkele van de voordelen van NAS zijn:

  • Eenvoudig te bedienen; een toegewijde IT-professional is doorgaans niet vereist
  • Lagere kost; kan de verspilde ruimte aanzienlijk verminderen ten opzichte van andere opslagtechnologieën
  • Eenvoudige back-up en herstel van gegevens, met gedetailleerde beveiligingsfuncties
  • Centralisatie van gegevensopslag op een veilige, betrouwbare manier voor geautoriseerde netwerkgebruikers en klanten
  • Ondersteunt een grote verscheidenheid aan toepassingen
  • Geeft toegang tot gegevens over het netwerk, inclusief cloudgebaseerde applicaties en gegevens
  • Met een NAS zijn gegevens continu toegankelijk, waardoor bedrijfsteams gemakkelijk kunnen samenwerken, tijdig op klanten kunnen reageren en gegevensbeheer en beveiliging kunnen verbeteren omdat informatie zich op één plek bevindt. Bovendien, omdat NAS als een privécloud is - en dezelfde services beschikbaar kunnen worden gemaakt in de cloud - kunnen gegevens op afstand worden geopend via een netwerkverbinding, wat betekent dat werknemers en applicaties overal en altijd kunnen werken.

Doordat wij niet merkgebonden zijn kunnen wij u neutraal en objectief adviseren en zo kunnen wij de juiste oplossing voor u vinden. Ook kunnen wij het beheer en onderhoud voor u voorzien.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Print article