Firewalls

Wat is een firewall:
Een firewall is een netwerkbeveiligingsapparaat of software dat inkomend en uitgaand netwerkverkeer controleert en datapakketten toestaat of blokkeert op basis van een reeks beveiligingsregels. Het doel is om een ​​barrière te creëren tussen uw interne netwerk en inkomend verkeer van externe bronnen (zoals internet) om kwaadaardig verkeer zoals virussen en hackers te blokkeren.

De hedendaagse besturingssystemen zoals Windows en IOS hebben een standaard firewall in het systeem zitten. Helaas is deze niet altijd veilig genoeg.

De eenvoudige analogie is: u wilt voorkomen dat "de slechterik" op uw pc kan. Op uw pc draait dus de standaard firewall. De firewall kan dus enkel werken als "de slechterik" al op uw pc wil binnendringen. Deze is dan dus al op uw pc, maar wordt tegen gehouden door de firewall. Alsof de portier de ongewenste gast aan uw voordeur tegenhoud, maar deze dus wel in uw voortuin staat te wachten op het moment dat deze toch binnen kan glippen.

Als u een hardware-firewall gebruikt, dit aparte hardware die al het verkeer monitort welke van over het netwerk in en uit gaat, staat er dus ook geen "slechterik" te wachten tot uw pc-firewall even niet oplet/geupdate is.

Een nog groter voordeel is dat in tegenstelling tot de operating-systeem-firewall, deze hardware firewall heet uw netwerk veilig houdt, en dus ook apparaten met een verminderde of geen os-firewall zoals netwerk-opslag, digitale set-topboxen, mobile devices, allen binnen dat netwerk.

Doordat wij niet merkgebonden zijn kunnen wij u neutraal en objectief adviseren en zo kunnen wij de juiste oplossing voor u vinden. Ook kunnen wij het beheer en onderhoud voor u voorzien.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Print article